Omgeving

Paleis ’t Loo

Een dagje uit in Gelderland? Bekijk de 17e eeuwse tuinen, hedendaagse tentoonstellingen en de Oranje-geschiedenis bij Paleis Het Loo in Apeldoorn!

Julianatoren

De Julianatoren in Apeldoorn is het leukste Kinderpretpark van Nederland! Het pretpark, met méér dan 60 te gekke attracties, spectaculaire shows en grote evenementen biedt een onvergetelijke dag uit aan gezinnen met kinderen van 2 tot circa 10 jaar.

Apenheul

Een dagje uit naar Apenheul is altijd verrassend. In het prachtige, groene dierenpark loop je tússen de apen!

Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark wil de bezoekers niet alleen dieren laten zien, maar hen ook iets leren over de dierenwereld. Hierdoor ontstaat bij bezoekers begrip en respect voor dieren in de natuur, waarna men enthousiast kan worden gemaakt voor natuurbescherming.

Het Aardhuis

Het Aardhuis, museum en wildpark, en natuurlijk ook aandacht voor tentoonstellingen, exposities en overige activiteiten. Wij verwachten u hiermee een goede indruk te geven over dit historisch stukje Veluwe. Indien u nog vragen heeft kunt u gebruikmaken van het contactformulier. Wij wensen u veel kijkplezier en hopen u in ons park te mogen begroeten! Dagelijks openen wij weer onze deuren om u gastvrij te ontvangen met nieuwe tentoonstellingen en uitdagende activiteiten voor jong en oud!

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) maakt u een treinreis in het verleden. De VSM rijdt op het traject Apeldoorn – Dieren en doet de dorpen Beekbergen, Loenen en Eerbeek aan. Ook stopt de stoomtrein op Halte Immenbergweg, speciaal voor de campinggasten van de vele bungalowparken in het Veluwse bos. De VSM met een groot aantal stoomlocomotieven, Nederlands historische diesellocomotieven en rijtuigen door het schitterende landschap van de Veluwe en de IJsselvallei, met een afwisselend bos en weidelandschap, en beleeft u een dagje spoorvervoer uit het verleden. De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, kortweg VSM, heeft zich ten doel gesteld een rijdend spoorwegmuseum in dienst te houden. Met veel zorg, geduld en kennis werken de VSM-ers aan de instandhouding en het onderhoud van de locomotieven, rijtuigen en goederenwagens.

Passiflora Hoeve

Op een terrein van 1,6 hectare ofwel 16.000 m2, bij een oude Veluwse boerderij is de Passiflorahoeve gelegen. Hier wonen Piet en Heintje Moerman sinds 1983. Ze hebben 4 kinderen die hier zijn opgegroeid.

Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Op zoek naar een unieke belevenis? Kom naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur (vlakbij Barneveld). Dit museum geeft je een unieke kijk in de wereld van toen.…

Klimbos Ermelo

Een prachtig Klimbos, midden in de bossen van de prachtige Veluwe! Durf jij het aan?

Apeldoorns Gidsen Collectief

Ontdek het interessante verleden en de schoonheid van Apeldoorn.

Papierfabriek de Middelste Molen

Papierfabriek De Middelste Molen aan de Loenense Molenbeek maakt al sinds 1622 papier. Het is de enige papierfabriek in Nederland die nog papier produceert op waterkracht en stoom en nog in de oude staat bewaard is gebleven.

Hof van Twello

Hof van Twello is een unieke boerderij in het midden van het land. Iedereen is bij ons welkom: op het blotevoetenpad, in ons gezellige kascafé, de streekwinkel, de lommerrijke theetuin, het terras en op de minicamping. Kom eens langs en beleef de vele activiteiten.
Op zoek naar een geschikte locatie voor een gezellig dagje uit met de kinderen? Dan biedt Speelparadijs Pannenkoekenhuis Voorst dé perfecte uitkomst met zowel een binnen- als buitenspeeltuin én een pannenkoekenrestaurant. Een heus pretpark voor kinderen!

Dolfinarium

Waar vind je de leukste speelkameraadjes die je maar kunt wensen? Met wie je altijd de spannendste avonturen beleeft? Precies. In het het Dolfinarium!

De Scheg

Beleving in Beweging! Beleef een onvergetelijke dag uit bij Sport- en Belevingscentrum De Scheg. Kom er spelen, zwemmen en karten!

Special Air Services

Special Air Services is het eerste Nederlandse vliegbedrijf in de kleine luchtvaart dat beschikt over een Europese A.O.C. (Air Operator Certificate) en een A.T.O. (Approved Training Organisation).
Dit waarborgt de service, kwaliteit en veiligheid. Dankzij onze veelzijdige vloot kan SAS aan al uw vliegwensen voldoen.

Teuge Airport Tour

Altijd al een kijkje willen nemen op het vliegveld Teuge op de Veluwe. Kom dan bij Teuge Airport Tour.

De Schaeck

Welkom bij Zwembad de Schaeck, het warmste bad van de regio! En dat bedoelen we letterlijk, want de watertemperatuur is nergens zo warm. Aangenaam om te zwemmen dus. Maar het warmste bad betekent voor ons veel meer. Ons personeel heet u bij binnenkomst al direct welkom. Wij doen er alles aan om u op uw gemak te laten voelen.